Eenvoudig inrichten van opleidingen, praktijkdagen, cursisten portal en eenvoudige facturatie

3BM software voor opleidingen

3BM Opleiding is een complete cursusadministratie voor opleiders & trainingsbedrijven. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring met software voor opleiders. 3BM levert een complete online software oplossing voor uw volledige opleidingsadministratie! 3BM brengt uw cursisten en docenten samen op één online platform.

 

Meer weten over de mogelijkheden van 3BM Opleiding? Neem dan contact met ons op.

Volledige controle over de facturatie

Mis geen betaling

Facturatie van de opleiding is eenvoudig in te stellen in één of meerdere termijnen. Extra te factureren onderdelen als examens en praktijkdagen zijn eenvoudig toe te voegen en te factureren.

De cursisten krijgen tijdig een e-mail met ideal link om de betaling te voldoen. Wordt de factuur niet tijdig betaald, dan kan de cursist meerdere keren een herinnering gestuurd worden middels flexibel in te stellen cyclus.

De cursisten hebben altijd online inzicht in de betaalde en openstaande facturen via het cursistenportal.

Eenvoudig inrichten van opleiding of cursus

Snel en simpel

Levert u een opleiding die bestaat uit één praktijdag of is het een volledige 4 jarige HBO-opleiding?  Richt uw opleidingen eenvoudig en online in met de 3BM Opleidingen software. Of het nu gaat om lessen, materialen, praktijkdagen, huiswerk of examens: alle combinaties zijn mogelijk met de 3BM opleidingssoftware.

Via een online cursistenportal hebben de cursisten altijd toegang tot de studie voortgang, huiswerk en toetsresultaten. Ze kunnen via de portal inschrijvingen voor extra onderdelen, praktijkdagen en examens. Ook kunnen ze hier de facturen inzien en direct betalen.

 

Docentenportal

Breng docent en cursist samen

De docenten beschikken over een online portal om de cursisten te ondersteunen. Per cursus is zijn de toegewezen cursisten zichtbaar. De docent kan huiswerk nakijken, vragen beantwoorden en punten invoeren.

De ingevoerde gegevens zijn uiteraard direct beschikbaar de cursist, via het cursistenportal.

 

Cursistenportal

Online toegang voor iedere cursist

Via het online cursistenportal kan de cursist alles regelen rondom de opleiding. Zo kunnen er vragen worden gesteld aan de docent. en kan er huiswerk worden ingeleverd.

De studie voortgang kan door de cursist zelf beheerd worden. Er kan worden ingeschreven voor praktijkdagen en lessen en is het examenrooster online beschikbaar. Tevens heeft de cursist volledig inzicht in alle recente en toekomstige facturen en reeds gemaakte betalingen.

 

Voor alle facetten van opleidingen en cursussen heeft 3BM een passende oplossing

Stapsgewijs te werk

 • Definiëren van de opleiding
  • Inhoud, vakken, modules, periode en duur, lesdagen, lesmateriaal, praktijkdagen en examens.
 • Inschrijving
  • Aanmelding, bevestiging, betaling, aanlevering digitaal cursusmateriaal en koppeling pakbon.
 • Voorraad beheer
 • Financiële administratie
 • Planning
 • Examens/praktijkdagen
 • Informatieuitwisseling
 • Portal
  • Voor studenten
  • Voor docenten
 • API koppelingen met externe systemen

Alle klantgegevens direct beschikbaar

Online klantenservice

Voor klantenservice is het van belang om alle informatie van de student direct en volledig beschikbaar te hebben.

Binnen 3BM Opleiding is er gekeken naar de informatie die de klantenservice nodig heeft. Zo is er direct inzicht in de opleidingen die de student volgt of heeft gevolgd. Welke materialen de student ontvangen heeft of nog moet ontvangen. Daarnaast kan de klantenservice de actuele betaalstatus van een cursist inzien en een betaalverzoek sturen.

Plannen van de opleiding

Maak gebruik van de online planningtool om direct inzicht te krijgen in de bezetting van de praktijkdagen, examens en lessen.

Plan de lessen, praktijdagen en lessen in de tijd en geef aan hoeveel cursisten kunnen deelnemen. De cursisten die deelnemen aan de opleiding zien de beschikbare data in het cursistenportal en kunnen eenvoudig inschrijven. Indien nodig wordt er direct een betaling aan de inschrijving gekoppeld.

 

Meer weten over onze oplossing voor Opleiders

Direct contact?

Wij helpen u graag

left
right

Vul velden met een * in zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.