Koppel Shopify aan een eigen magazijn optimaliseer je magazijnprocessen

Shopify voorraadbeheer en orderpicking via de 3BM WMS koppeling

Shopify orders versturen vanuit je eigen magazijn? Maak gebruik van de 3BM fulfilment koppeling met Shopify om je orders snel te verwerken en je magazijnprocessen te stroomlijnen.

Shopify voorraadbeheer en orderbeheer software

3BM importeert alle bestellingen, producten en klanten vanuit je Shopify webshop op één plek, zodat je zakelijke taken kunt automatiseren. Waar je voorheen veel tijd kwijt was om je Shopify orders en orders afkomstig van andere kanalen afzonderlijk te beheren, wordt dit proces nu volledig geautomatiseerd.

Eenvoudig verkopen via meerdere storefronts

Voeg meerdere webshops of marketplaces toe en maak gebruik van gecentraliseerde voorraad om controle te krijgen. Met 3BM kun je verkooporders voor alle webshops op één plek beheren en FIFO verwerken.

Automatisch bijgewerkte voorraad

3BM haalt automatisch bestellingen op en werkt de actuele voorraadniveaus op Shopify en andere gekoppelde kanalen automatisch bij. Ook als je de voorraad bijwerkt in 3BM, wordt deze onmiddellijk bijgewerkt in Shopify.

De 3BM cloudbased fulfilment oplossing helpt je voorraadactiviteiten binnen én buiten een enkel magazijn of in meerdere magazijnen te volgen. Centraliseer en automatiseer het beheer van gegevensverzameling, taken en rapportage. Van voorraadbeheer, verzending en ontvangst tot orderafhandeling en retourverwerking, de 3BM fulfilment software voor voorraad- en orderbeheer helpt bedrijven hun eigen magazijn goed te beheren, waardoor tijd en geld wordt bespaard dankzij verbeterde efficiëntie, nauwkeurigheid en rapportage.

Houd je voorraad op één locatie bij met de fulfilment software van 3BM. Met doorlopende ontvangst-, pick- en goederenbewegingsactiviteiten die plaatsvinden in je magazijn, kan eenieder met toegang tot het systeem altijd en overal een realtime beeld krijgen van de voorraadaantallen via elk device met internetverbinding.

Krijg gemakkelijk inzicht in je actuele én beschikbare voorraad. Uit de beschikbare voorraad kun je voorraad toewijzen aan orders. Door het instellen van een minimumvoorraad krijg je automatisch bericht wanneer en welke artikelen bijbesteld moeten worden.

Effectief voorraadbeheer met bundel SKU's

Met 3BM kun je unieke SKU's aan je producten toewijzen, zodat je ze efficiënt kunt volgen. We bieden ook probleemloos beheer voor bundels en samenstellingen - een belangrijke functie die veel verkopers zouden willen hebben in hun Shopify voorraadbeheer software.

Geautomatiseerde ordersynchronisatie en ordermanagement

3BM synchroniseert automatisch je verschillende SKU’s over alle kanalen waarop je verkoopt. We integreren met de toonaangevende webshopplatformen om je voorraad- en bestelgegevens in realtime te synchroniseren. Als je op zoek bent naar een efficiënte multichannel software voor voorraadbeheer van Shopify en andere storefronts, dan is de fulfilment software van 3BM de juiste keuze.

Zodra klanten je producten op Shopify kopen, verschijnen je bestellingen in de 3BM back-end. Je beheert al je verkooporders vanaf één punt en kunt daarnaast de prestaties van je producten ook in realtime volgen.

Met alle orders gesynchroniseerd in 3BM, kun je de afhandeling van bestellingen stroomlijnen, waardoor scenario's met geannuleerde bestellingen verleden tijd zijn. Wijzigingen in de bestelstatus en zendingen worden evenals de track & trace automatisch bijgewerkt in Shopify.

Aangepaste facturen en pakbonnen

Ontwerp meerdere document lay-outs zodat je het perfecte document meestuurt met al je zendingen, met de 3BM fulfilment software kun je ze per gedefinieerde ordersoort helemaal naar wens inrichten.

Mogelijkheden van barcodesysteem

3BM biedt een uitgebreide barcode-oplossing om de productiviteit en nauwkeurigheid van voorraadtelling in het magazijn te verhogen. Het systeem kan eenvoudig naar wens worden ingericht tot een op maat gemaakte oplossing. Het instellen en het gebruik van het systeem is snel én eenvoudig.

Met de 3BM fulfilment software heeft u de mogelijkheid om barcodescanners te gebruiken in combinatie met product- en locatiebarcodes om je voorraad eenvoudig te beheren. Producten worden aangemaakt in 3BM en productaantallen worden gekoppeld aan fysieke locaties in het magazijn. Met de mobiele scanners scan je eenvoudig barcodes bij:

 • Goederenontvangst
 • Goedereninslag
 • Goederenbeweging
 • Orderpicking
 • Orderpacking
 • Aflevering
 • Retourverwerking

Ondersteuning en beheer voor meerdere magazijnen

Naarmate je bedrijft groei, zullen er doorgaans nieuwe locaties worden toegevoegd om je activiteiten te ondersteunen en je groei voort te zetten. Het bijhouden van de voorraad tussen meerdere magazijnen kan door toename van complexiteit een behoorlijke uitdaging zijn. 3BM lost dit probleem op met hulpmiddelen voor het volgen van voorraad waarmee je:

 • Voorraadniveaus per locatie kunt controleren
 • Voorraad kunt ontvangen of kiezen op elke locatie
 • Voorraad gemakkelijk en snel kunt overbrengen van de ene naar de andere locatie
 • Lot- en serienummer kunt volgen

Met 3BM kun je SKU’s aanmaken en producten volgen via batches, lot- of serienummers. 3BM zorgt voor een duidelijke traceerbaarheid van de producten en maakt het gemakkelijk om informatie per product te volgen, van ontvangst tot verzending. Als je branche vereist dat je nauwkeurig de gegevens per artikel bijhoudt voor aan- en verkoop, bijvoorbeeld als het gaat om medische benodigdheden of voeding, dan is de 3BM fulfilment software alles wat je nodig hebt voor documentatie over de naleving van de regelgeving met een uitgebreid mutatieoverzicht van voorraadwijzigingen. 

Mogelijkheden voor voorraadcontrole

Controleer en begrijp snel eventuele voorraadafwijkingen met de voorraadrapportages en overzichten met historische weergaven. 3BM maakt inzichtelijk en herleidbaar wie wat heeft gedaan. Dit is gemakkelijk wanneer veel gebruikers voorraadwijzigingen aanbrengen doormidde l van bijvoorbeeld goedereninslag, overboekingen, voorraadcorrecties, goederenontvangst en natuurlijk verzending. Daarnaast bieden de dashboards snelle inzichten in de performance.

Elke voorraadmutatie wordt bijgehouden door gebruiker en tijdstempel, waardoor je gemakkelijk eventuele problemen met bestellingen of magazijnmedewerkers kunt onderzoeken. 3BM maakt het gemakkelijk om je de gegevens te bezorgen die je nodig hebt om de juiste actie te ondernemen.

Software integraties

3BM integreert rechtstreeks met verschillende platformen om ervoor te zorgen dat alle informatie tussen de verschillende systemen consistent blijft. 3BM synchroniseert informatie zoals inkooporders, verkoopfacturen, klanten en leveranciersinformatie, zodat de financiële afdeling het huidige softwarepakket kan blijven gebruiken voor de boekhouding en dubbele invoer van gegevens voorkomt.

Promotieartikelen bijvoegen

3BM beschikt over een functie die het mogelijk maakt om van op orderniveau tot op artikelniveau en structureel of voor een bepaalde periode flyers of promomateriaal bij te voegen. Heb je een tijdelijke actie omtrent een event? Wil je klanten blij maken met een extra artikel omdat deze de THT-datum naderen en daarom niet meer verkoopbaar zijn? Of wil je simpelweg structureel een item bij al je orders voegen met bijvoorbeeld een kortingscode voor bij een volgende bestelling? Het is allemaal mogelijk met deze functie.

Vraag een demo aan

left
right

Vul velden met een * in zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Volledige controle over de voorraad in het magazijn

Voorraadbeheer

Voor ieder bedrijf met een magazijn is het belangrijk om het voorraadbeheer goed op orde te hebben. De software van 3BM digitaliseert het voorraadproces en geeft u volledige controle over de voorraad voor alle verkoopkanalen en voor meerdere magazijnen.

Altijd inzicht in de actuele voorraad en locaties in het magazijn. Directe synchronisatie met de webshop(s) zodat er geen reserveringen ontstaan. Optimaliseer je voorraadniveaus door direct inzicht in de te leveren producten, huidige voorraad en openstaande inkooporders.

Digitaliseer het magazijn middels inslag en goederenbeweging via handscanners. Maak gebruik van de goederenplaatsingsregels op basis van ruimte en type locatie.

Optimaliseer het pick en pack proces en bespaar kosten

Digitaal Picking & Packing

De snelgroeiende online retailmarkt vraagt om een efficiënte orderverwerking. Bedrijven met meerdere webshops en fulfilmentbedrijven kunnen het gehele proces van verzenden optimaliseren en volledig digitaliseren.

 • Verwerk meer orders per dag door gebruik te maken van verschillende orderpick strategieën: multi item, single item en single piece.
 • Middels looplijnen wordt de orderpicking geoptimaliseerd. Dit resulteert in kortere doorlooptijden bij het orderpicken en efficiënt inzetten van personeel.
 • Door orderpicking en packing volledig te digitaliseren wordt de foutmarge verkleind.
 • Bespaar op papier doordat er geen orderpick lijsten nodig zijn.

Direct verzenden met de geintegreerde verzendmethodes

Verzending

De 3BM WMS oplossing beschikt over diverse gekoppelde verzendmethoden om uw pakketten altijd op de meest efficiente manier op bestemming te krijgen: in binnen én buitenland. Het pakket wordt direct voorgemeld bij de vervoerder via de geintegreerde API koppelingen.

Stuur de klanten een track en trace mail in eigen huisstijl om ze te informeren over de status van hun bestelling.

Haal de vervoerdersstatus van het pakket op, zodat u volledig zicht hebt op de locatie van de zending tijdens het transport.

Lees meer over de voordelen van de 3BM WMS oplossingen

3BM Warehouse Management

Meer weten over onze koppelingen?

Direct contact?

left
right

Vul velden met een * in zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.