"UniPharma optimaliseert bedrijfsprocessen met 3BM IT Solutions”

Jacco van Liere - UniPharma

UniPharma is een toonaangevende onderneming in gezondheids- en verzorgingsproducten die zich richt op retail, groothandel, fulfilment en distributie. Het bedrijf stond voor de uitdaging om verder te ontwikkelen op het gebied van fulfilment, maar liep tegen de beperkingen van het ERP-systeem aan, dat op een verouderde database draaide. Jacco van Liere, General Manager van UniPharma schakelde 3BM IT Solutions in.

Samenwerken aan een soepele implementatie en koppeling database

Dankzij de expertise en het vermogen van 3BM IT Solutions om aan de specifieke behoeften van UniPharma te voldoen, werd het proces van koppeling en implementatie soepel uitgevoerd. Jacco vertelt: "We zaten vast in ons oude systeem en konden niet meer verder ontwikkelen. 3BM IT Solutions heeft ons toen geholpen om de koppeling te maken met onze database, waardoor we nu weer volop kunnen doorontwikkelen." De implementatie verliep soepel dankzij de goede samenwerking tussen UniPharma en 3BM IT Solutions. Van Liere benadrukt daarbij het belang van proactief meedenken en het vertrouwen dat er is tussen beide bedrijven. "Er zijn heel korte lijnen. De uitdagingen die zich voortdeden werden adequaat en snel afgehandeld.”

 

UniPharma verbetert orderpicken met robots en scanners

UniPharma heeft opeenvolgend flinke slagen gemaakt wat betreft het optimaliseren van het orderpickproces. De keuze te investeren in ProGlove-scanapparatuur en robotisering, levert volgens Van Liere een belangrijke bijdrage aan de verdere optimalisatie van het orderpickproces. "ProGlove-scanapparatuur is een slimme wearable: een ergonomische oplossing die heeft bijgedragen aan een hogere productiviteit en minder fysieke belasting voor onze medewerkers.” Daarnaast kunnen de gegevens direct worden verwerkt in de ERP-database. En door de koppeling met de database kunnen voorraden beter worden bijgehouden, waardoor er minder kans is op fouten en vertragingen. Bij de robotiseringoplossing worden robots ingezet om het pickproces te automatiseren. Ook hier is het mogelijk om de robots te koppelen aan de ERP-database, zodat voorraden real-time bijgehouden kunnen worden. Van Liere: “Met de robots hebben we een hoge mate van flexibiliteit gecreëerd en kunnen we sneller inspelen op de veranderende marktvraag."

 

"UniPharma zet in op innovatieve oplossingen voor orderpicken: robots en ProGlove-scanapparatuur zorgen voor meer flexibiliteit en hogere productiviteit."

 

Geïntegreerd WMS-systeem zorgt voor enorme verbetering in orderpickproces

Dankzij de diensten van 3BM IT Solutions beschikt UniPharma nu over een geïntegreerd WMS-systeem dat kan worden uitgebreid voor inbound goederen. Dit is een enorme verbetering voor het orderpickproces en helpt UniPharma om klanten nog beter van dienst te zijn. Het bedrijf kan nu weer volop doorontwikkelen en nieuwe uitdagingen aangaan. Van Liere licht toe: "We zijn bezig met een nieuw project, waarbij we de koppeling maken tussen het WMS-systeem en de ERP-database. Dit wordt uitgebreid voor inbound."

 

"Dankzij de diensten van 3BM hebben we nu een geïntegreerd WMS-systeem dat we kunnen uitbreiden voor inkomende goederen. Dit is een enorme verbetering voor ons orderpickproces en helpt ons om onze klanten nog beter van dienst te zijn."

 

3BM IT Solutions: Een pro-actieve en betrouwbare IT-partner

Van Liere benadrukt het belang van een betrouwbare IT-partner en proactief meedenken: "Het mooie aan de samenwerking met 3BM IT Solutions is dat ze proactief meedenken in plaats van reactief handelen." UniPharma en 3BM IT Solutions laten zien dat een goede samenwerking en innovatieve bedrijfssoftware van essentieel belang zijn voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Meer weten over de mogelijkheden en software oplossingen van 3BM IT Solutions? Of benieuwd wat wij voor jouw business kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Of vraag direct een demo aan.